Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
6.3MB

Digitalnim putem eTwinninga do Rovinja

Radionica uključuje korištenje digitalnih tehnologija i aplikacija na otvorenom uz pomoć mobilnih telefona ili tableta. Sudionici će se u sklopu radionice upoznati s metodama koje uključuju poučavanje pomoću fotografiranja, skeniranja te kreiranja i dijeljenja rezultata koji će nastati tijekom ove digitalne šetnje. Zadaci uključuju: 1. Foto safari – sudionici traže zadane detalje – vizualne motive te ih fotografiraju i dijele 2. Google lens – sudionici skeniraju zadanu biljku u prirodi te moraju navesti njezino ime 3. Google lens – sudionici skeniraju zadana pročelja zgrada ili znamenitosti te u komentarima na Padletu pišu jedan podatak pod uvjetom da se razlikuje od već prethodno napisanih podataka – na ovaj način se potiče istraživanje čitanje, dijeljenje i vršnjačko učenje 4. Sports Tracker – sudionici imaju zadatak tijekom šetnje ocrtati oblik kojim nastaje slika te na kraju ocrtanu sliku putem kojim su šetali dijele kao snimku zaslona ili ju preuzimaju na svoj uređaj i dijele – Walk of Art. Svi zadaci bit će zadani na zajedničkom mjestu pomoću digitalnog alata Padlet kako bi svi sudionici vidjeli rezultate nastale radionicom te kako bi bili potaknuti da sami osmisle i provedu slične aktivnosti u svojoj nastavi o čemu ćemo razgovarati po povratku u zajednički prostor, a mogućnost dijeljenja svojih ideja i prikazivanja svojih primjera, implementacije ili prilagodbe ideja s radionice bit će otvorena jer će sudionici imati pristup Padletu i nakon radionice. Sudionici će biti pozvani javiti se kako bismo zajednički organizirali i webinar u kojemu bi prikazali ovakav pristup korištenja digitalnih tehnologija. Ovom radionicom želi se prikazati kako potaknuti aktivno učenje kroz istraživanje, razmjenu informacija i kreativnost uz primjenu digitalnih tehnologija i to sve kroz šetnju čime se želi pokazati da primjena digitalnih tehnologija ne isključuje fizičku aktivnost i da pomoću digitalnih tehnologija zaista rušimo zidove učionica i stvaramo nova fleksibilna mjesta za učenje.

Alenka Miljević
AMPEU
Croatia

Alenka Miljević profesorica je Engleskoga i Njemačkoga jezika u zvanju savjetnice s dugogodišnjim iskustvom u osnovnoj školi, vanjska je suradnica Agencije za mobilnost i programe EU kao ambasadorica eTwinninga, certificirana je edukatorica za primjenu IKT-a od British Councila, a od nedavno je i Leading Teacher u sklopu EU Codeweeka.

Dobitnica je niza nagrada i priznanja Nacionalne i Europske oznake kvalitete kao i nacionalne nagrade COMET za najbolji eTwinningov projekt u kategoriji viših razreda osnovne škole.

Autorica je i koautorica digitalnih obrazovnih sadržaja i scenarija poučavanja u sklopu projekta e-škole za Engleski jezik.

Provela je brojne webinare i radionice o eTwinningu kao organizatorica i predavačica. Redovito se stručno usavršava na nacionalnim i međunarodnim edukacijama na kojima sudjeluje i kao predavačica.

Digitalni alati uklopljeni u nastavni proces kako bi potaknuli kreativnost, suradnju, komunikaciju i učenje glavni su joj pokretač njihove primjene te neiscrpan izvor ideja.

Potrebno predznanje: Nisu potrebna.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC