Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
18.3MB

Super Unity Bros!

Ako želite otkriti tajne izrade 3D igara u Unityju bez prethodnog naprednog iskustva u programiranju, ovo je radionica za vas. Zakoračite u popularni svijet gaminga i upoznajte se s procesom stvaranja video igara.

Radionica je osmišljena na način kako bi bila razumljiva svima, bez obzira na to jeste li potpuni početnik, programer za svoju dušu, računalni umjetnik ili programerski ekspert. Mladen i Orest (za vas Mario i Luigi) su tu da vas uvedu u čarobni svijet Unity-a.

Radionica predstavlja mali doprinos u programiranju i pregled smjernica učiteljima i nastavnicima tako što nastoji povezati osnovne koncepte programiranja u samoj nastavi s konkretnom izradom računalnih igara. Također, može biti vrlo korisna za područje natjecanja i naprednijeg programiranja, u prvom redu kao moguća priprema za natjecanje iz informatike u kategoriji razvoja softvera.

Sudionici će kroz interaktivnu vođenu radionicu izraditi vlastitu igricu i usvojiti osnovne elemente potrebne za stvaranje igre: uređivanje izbornika, stvaranje i kretanje likova, definiranje podloga (fiksnih i pomičnih), skupljanje "novčića", dodavanje glazbe, kreiranje više razina igre, i sve to s ciljem stvaranja svijeta u kojem će budući igrači pokušati preživjeti!

Očekivani ishodi: Sudionici će samostalno ili u paru stvoriti vlastitu 3D igru, pandan Super Mariju i Luigiju, s početnim izbornikom, svijetom okruženim zamkama i neprijateljima, uz zvučne efekte i pozadinsku glazbu, te završnim izbornikom.

Ciljana publika: Svi motivirani, umjereno kompetentni i samouvjereni u radu s računalom koji žele stvarati vlastite igre, a potom svoje znanje širiti drugima. Poželjno je imati minimalno iskustvo u programiranju.

Dopustite nam da vas uvedemo u zabavni svijet Unity igara te se zajedno suočimo sa strašnim neprijateljem! Programiranje nikad nije bilo zabavnije!

Mladen Ćurić
OŠ Ante Kovačića
Croatia

Diplomirani inženjer matematike koji je okusio čari školstva i zauvijek u njemu i ostao. U ulozi učitelja informatike trudi se nositi sa izazovima današnjice i prenijeti znanja novim naraštajima na što zanimljiviji način. Iskustvo rada u različitim povjerenstvima, što državnim, što županijskim vrlo rado prenosi drugim kolegicama i kolegama zainteresiranim za natjecanja, a pogotovo za kategoriju razvoj softvera. Osim radom u povjerenstvima ponosi se svojim učenicima i njihovim uspjesima na različitim natjecanjima. Iako je učitelj savjetnik, rado će poslušati i tuđe savjete. Voli putovati, a pogotovo u sklopu Erasmus+ projekata gdje ima iskustva i kao voditelj radionica.

Orest Graljuk
OŠ Dragutina Tadijanovića
Croatia

Učitelj informatike koji već više od desetljeća uživa u svom poslu pokušavajući prenijeti znanje i ljubav prema učenju svojim učenicima. Godinama sudjeluje na natjecanjima iz informatike, gdje kroz organizaciju natjecanja u razvoju softvera na županijskoj i državnoj razini promiče izvrsnost i timski rad u pronalaženju i realizaciji kreativnih učeničkih rješenja.

Potrebno predznanje: Minimalno iskustvo u programiranju.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC