Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.8MB

Sustav CARNET info - vaš personalizirani pristup CARNET-ovim uslugama

Sustav za korisnike pod nazivom CARNET info je self care portal koji se razvija u sklopu programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“.

Sustav će dionicima programa e-Škole omogućiti uvid u podatke o CARNET-ovim uslugama, aplikacijama i projektnim aktivnostima korištenjem različitih baza i izvora podataka. Sustav će također pružiti personaliziranu mogućnost centralizirane korisničke podrške, upravljanje korisničkim računima, funkcionalnosti digitalno potpisanih dokumenata te uvid u statistike korištenja određenih CARNET-ovih usluga. Što to konkretno znači iz perspektive korisnika?

Korisnici će kroz sustav moći dobiti informacije o statistikama škole poput broja učenika, nastavnika, prosjeka ocjena i sl. Također će dobiti aktualne informacije o lokalnoj mreži u školi, projektima i uslugama CARNET-a u kojima je škola do sada sudjelovala, edukacijama koje je pohađao određeni korisnik i edukacijama koje su mu na raspolaganju.

Pored navedenoga, putem sustava CARNET info korisnici će moći administrirati korisničke račune i aktivirati usluge u oblaku, upravljati privolama i GDPR zahtjevima.

Korisnici će putem sustava CARNET info biti u mogućnosti CARNET-ovom helpdesku poslati upit ili prijaviti određenu poteškoću te na jednom mjestu imati uvid u listu digitalno potpisanih dokumenata ili primjerice listu opreme koja je, povezano s CARNET-ovim uslugama i projektima, dodijeljena školi.

Sustav CARNET info namijenjen je ravnateljima, nastavnicima, stručnjacima za tehničku podršku, administratorima, nenastavnom osoblju, učenicima i roditeljima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Zainteresiranim sudionicima konferencije CUC 2023, autori ovog interaktivnog izlaganja, inače članovi tima koji je radio na osmišljavanju i razvoju sustava, prezentirat će dizajn i funkcionalnosti sustava CARNET info.

Interaktivno izlaganje pružit će priliku sudionicima da postave pitanja o portalu CARNET info i predlože funkcionalnosti koje bi željeli imati kao korisnici portala, a autori će dati uvid u planove za razvoj sustava i funkcionalnosti koje će se razvijati u budućnosti.

Anamarija Sorić Ćustić
CARNET
Croatia

Anamarija Sorić Ćustić radi u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET na mjestu voditeljice Registra .hr domena te je imenovana članicom Povjerenstva za upravljanje domenom .hr.

Tijekom 20-godišnjeg rada u CARNET-u, radila je na različitim poslovima, vodila je Ured za administraciju i vođenje posebnih projekata, organizaciju serije CARNET-ovih korisničkih konferencija - CUC, organizaciju događanja NATO ANW – The Third CEENet Workshop on Network Management te organizaciju Joint TERENA Networking Conference and CARNET Users Conference.

Tijekom provedbe programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“, vodila je element pod nazivom Diseminacija i vidljivost te izradu sustava za korisnike pod nazivom CARNET info.

Završila je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer politologija.

Jurica Vratarić
CARNET
Croatia

Jurica Vratarić radi u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET na mjestu voditelja Centra potpore u Odjelu podrške korisnicima. Uz formalno obrazovanje (Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer profesor fizike), profesionalno se usavršavao na tečajevima i stručnim programima usavršavanja iz područja programiranja poslovnih aplikacija, vođenja projekata, podrške korisnicima, komunikacijskih vještina, upravljanja uslugama IT-a (ITIL), organizacije i upravljanja procesom razvoja proizvoda (Agile, SCRUM), razvoja i izgradnje analitičkih informacijskih sustava.

Od većih projekata koje je vodio ili bio član tima izdvajaju se: uspostava Kontakt centra u CARNET-u (član tima, koordinacija), organizacija podrške korisnicima za CARNET-ove usluge i servise, organizacija podrške korisnicima za Državnu maturu i Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta, razvoj sustava e-Matica (vođenje i koordinacija timova), razvoj sustava e-Dnevnik (vođenje i koordinacija timova), uspostava i vođenje Centara potpore za sustav e-Matica, uspostava i vođenje Centara potpore za Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole. U projektu e-Škole (pilot) voditelj je rezultata "Unaprijeđeni, transparentni i povezani poslovni i nastavni procesi škola" i zadužen je za razvoj aplikacija i informacijskih sustava.

Kao voditelj projekta radio je na razvoju informacijskog sustava za analitike učenja i rudarenje obrazovnih podataka, te na implementaciji informacijskog sustava jezera podataka i analitičkih alata za potrebe analiza podataka u obrazovnom sustavu u RH.

U projektu e-Škole (faza 2) sudjelovao je, kao član tima ili voditelj projekta, u razvoju informacijskih sustava CARNET info, CARNET pristupačnost, CARNET id, CARNET data.

Potrebno predznanje: Poznavanje i korištenje CARNET-ovih usluga

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC