Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
8.4MB

ESEP i eTwinning u novom ruhu

eTwinningova projektna nastava uvelike utječe na usvajanje učeničkih znanja i vještina jer provedba eTwinningova projekta kroz nastavu potiče učenike na razvoj kreativnosti, inovativnosti i kritičkog mišljenja uz pomoć digitalne tehnologije. Nova Europska platforma za školsko obrazovanje otvara vrata školama Europe i šire te nudi mogućnost umrežavanja i provedbe niza aktivnosti s učenicima kroz rad u timu, osnažujući učenike u nizu vještina potrebnih kako za tržište rada, tako i za osobni rast i razvoj. Tijekom radionice sudionici će se upoznati s mogućnostima nove Europske platforme za školsko obrazovanje koja ujedinjuje eTwinning i School Education Gateway platformu te time nudi čitavu riznicu mogućnosti za nastavnike, učenike i škole. Sudionici radionice kreirati će i oblikovati profile na novoj platformi, istražiti mogućnosti povezivanja s nastavnicima diljem Europe, pronalaska edukacija za osobni razvoj i načina kako povećati vidljivost svoje škole na međunarodnoj razini. Istražujući podstranice i rješavajući ciljane praktične zadatke sudionici radionice će tražiti druge korisnike, istražiti načine komuniciranja te pronalaziti potencijalne projektne partnere na temelju objavljenih projektnih ideja. Prema područjima rada sudionici radionice će pronalaziti sustručnjake kroz nastavničke grupe i forume. Upoznat će se s načinom kreiranja projekta, dodavanja partnera i rada u Twinspace-u, virtualnom radnom mjestu projekta, te isprobati nove načine kreiranja sadržaja i postavljanja suradničkih aktivnosti u okviru budućih projekata i upoznati alate i mogućnosti Twinspacea za razvoj komunikacije među partnerima, učenicima i kvalitetne provedbe evaluacijskih aktivnosti tijekom i nakon provedenog projekta. Time ćemo nove korisnike osposobiti i privući eTwinningu, a već postojeće dodatno osnažiti za uvođenje eTwinningovih projektnih aktivnosti u nastavu, čime će se srušiti zidovi učionica prema europskoj školskoj zajednici.

Daniela Usmiani
Agencija za mobilnost i programe EU (Srednja škola Bedekovčina)
Croatia

Daniela Usmiani, profesorica matematike i informatike u Srednjoj školi Bedekovčina. Kao koordinator aktivno provodim Erasmus + projekte u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i strateška partnerstva iz područja općeg obrazovanja. Od 2018. aktivno surađujem s Agencijom za mobilnost i programe EU kao eTwinning ambasadorica. Smatram da su projektne metode poučavanja ključne za razvoj obrazovnog sustava, pa ih implementiram kako u brojne eTwinning projekte tako i u redovnu nastavu.

Ana Marketin-Sedlar
Agencija za mobilnost i programe EU (Strojarska i prometna škola Varaždin
Croatia

Ana Marketin-Sedlar, strukovna profesorica u Strojarskoj i prometnoj školi iz Varaždina. Budući da većina mojih učenika nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja traži posao, aktivna sam u provedbi eTwinning i Erasmus+ projekata u nadi da ću im pružiti priliku za stjecaje znanja i vještina u međunarodnom okruženju te da ću potaknuti osnaživanje njihovih životnih vještina. Kao eTwinning ambasador rado dijelim svoje znanje, iskustvo i entuzijazam s kolegama jer smatram kako zajedno možemo pripremiti nove generacije za bolju budućnost.

Potrebno predznanje: nisu potrebna posebna predznanja

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC