Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
29.2MB

Budi u svom filmu!

Radionica je posvećena tehnici stop-animacije (eng. stop motion) i načinu na koji se ona može koristiti u nastavi. Mnogobrojni su načini primjene ove tehnike u nastavi, počevši od grupnih radova na satu, projektnih radova, ali i individualnih radova, a sve s ciljem aktivnijega sudjelovanja učenika u nastavnome procesu. Naši se učenici susreću s raznim vrstama animacije od najranije dobi (animirani filmovi, računalne igre), stoga se vrlo brzo zainteresiraju za ovaj oblik rada. Mnogo prosvjetnih djelatnika nedovoljno koristi potencijale mobilnih aplikacija jer se radi o mediju za koji učenici imaju veći senzibilitet od učitelja. Aplikacije za snimanje ove tehnike koriste se jednostavno, a rezultati se vide brzo pa tako raste i motivacija. Naša radionica namijenjena je učiteljima koji rade s različitim uzrastima (osnovna i srednja škola) kako bi sami stekli znanje (i samopouzdanje!) kada je u pitanju korištenje modernih digitalnih tehnologija u nastavi. Voditeljice radionice pohađale su Malu školu medijske kulture u organizaciji splitskog Kinokluba gdje su sudjelovale na sličnim radionicama. Kasnije su radile s učenicima od prvog do četvrtog razreda srednje škole. Cilj je ove radionice prenijeti naučena znanja i iskustva novim polaznicima. Nakon kratkoga upoznavanja tehnike stop-animacije i njezinih vrsta, prezentirat će svoje radove i najbolja iskustva s nastave. Polaznike će podijeliti u manje grupe i dogovoriti scenarije za filmove. Radove će nakon toga zajednički pregledati, komentirati i uređivati u programu za postprodukciju stop-animacija HitFilm Express. Već nakon radionice polaznici će biti spremni za izradu filmova u svojim školama, a uz razvijanje novih digitalnih kompetencija sigurno neće izostati ni element zabave.

Suzana Čajić
I. gimnazija, Split
Croatia

Suzana Čajić rođena je 1985. godine u Sinju, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Zatim je upisala Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer hrvatski jezik i književnost i latinski jezik i rimska književnost, gdje je i diplomirala 2011. godine. Nakon diplome radila je sedam godina u osnovnim školama, a protekle dvije godine zaposlena je u I. gimnaziji, Split. Od 2013. godine živi u Splitu, udana je i ima dvoje djece. U rujnu 2021. napredovala je u zvanje mentorice, redovito se stručno usavršava i trudi se u svome radu, kako u nastavi, tako i u izvannastavnim aktivnostima.

Josipa Vujčić
I. gimnazija, Split
Croatia

Josipa Vujčić, rođena 1984. godine u Splitu. Završila je splitsku I. gimnaziju i studij povijesti umjetnosti i talijanskog jezika i književnosti u Zagrebu. Nakon rada u brojnim osnovnim i srednjim školama, vratila se u I. gimnaziju, Split, ali na posao profesorice Likovne umjetnosti. Vodi školski fotoklub čiji članovi svake godine izlažu s učenicima Astor škole u Doveru u Engleskoj. U zvanju je mentorice, voli izvannastavne aktivnosti.

Potrebno predznanje: Poželjno je poznavanje alata za obradu fotografija i videouradaka te osnove korištenja aplikacija na mobitelu, ali nije uvjet.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC