Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
1.8MB

Virtualna izložba u alatu ARTSTEPS

Učenička zadruga Vodarica Marta mlada je i uspješna zadruga Osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću osnovana 2018. godine te će uskoro će obilježiti 5. godišnjicu postojanja. Od svog osnutka promiče tradicionalni vrijednosti Like i stavlja naglasak na važnost očuvanja ličke kulturne baštine, njenih tradicijskih običaja, ali i ekološkog načina proizvodnje kakav su prakticirali Ličani i Ličanke kroz prošlost. Svi proizvodi nastali su kao plod školskih aktivnosti i međusobne suradnje djelatnika škole, učenika i roditelja koji s ljubavlju i entuzijazmom sudjeluju u radu zadruge. Zadruga će svoju obljetnicu predstaviti tematskom izložbom u prostorijama škole, ali će je i putem alata Artsteps, online alata za izradu virtualne izložbe, učiniti dostupnom svima koji će je željeti posjetiti neovisno o održavanju izložbe u realnom vremenu i prostoru. Izložba pod nazivom Učenička zadruga Vodarica Marta 2018.-2023. omogućit će prikaz raznih aktivnosti kojim se zadruga bavi. Ova realna izložba dobit će i svoju virtualnu inačicu koju omogućuje digitalni alat Artsteps. Virtualna izložba će uključivati slike, tekst, te video zapise. Kroz video zapise još će zornije približiti način proizvodnje nekih proizvoda nego izložba u realnom vremenu. Na taj način će izložba biti trajno dostupna posjetiteljima, a njen posjet vremenski neograničen. Planovi su također prikazati izložbu u ARTSTEPSU učenicima škole tijekom nastave te istaknuti koje su prednosti i mogućnosti ovog alata. Sudionicima CUC-a će se prikazati način upotrebe i mogućnosti izrade izložbe u alatu ARTSTEPS na primjeru virtualne izložbe gospićke zadruge. U kontekstu poučavanja ovaj alat je izuzetno koristan u nastavnom procesu jer omogućuje pristupačnost dokumenata, događaja i multimedijskih sadržaja.

Ljubica Ilievska Radošević
OŠ dr. Jure Turića, Gospić
Croatia

Osnovnu i srednju školu završila je u Gospiću, potom Filozofski fakultet u Rijeci, Odsjek u Gospiću. Zaposlena je u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću više od 20 godina. Stekla je status učiteljice savjetnice. Održala je nekoliko radionica, primjera dobre prakse i znanstvenih izlaganja na međunarodnim skupovima, te je autorica nekoliko znanstvenih članaka. Doktorandica na UNIZd.

Ana lvanetić
OŠ dr. Jure Turića, Gospić
Croatia

Osnovnu i srednju školu završila u Gospiću, Učiteljski fakultet u Rijeci, Odsjek za učiteljske studije u Gospiću. Radi u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću više od 15 godina, stekla je status učiteljice mentorice. Voditeljica je Učeničke zadruge Vodarica Marta gospićke osnovne škole. Predstavljala je brojne primjere dobre prakse na domaćim i međunarodnim skupovima.

Ana Nikšić
OŠ dr. Jure Turića Gospić
Croatia

Osnovnu i srednju školu završila je u Gospiću, te Filozofski fakultet u Rijeci, Odsjek razredne nastave u Gospiću. Ima više od 20 godina radnog iskustva tijekom kojih je izuzetno angažirana u humanitarnim i volonterskim udrugama u gradu Gospiću. Voditeljica je studentske prakse Odjela za nastavničke studije u Gospiću (Sveučilišta u Zadru).

Potrebno predznanje: Nisu potrebna nikakva predznanja.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC