Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
7.5MB

Proširena stvarnost u nastavi-izrada aplikacija

U uvodnom dijelu radionice sudionici će se upoznati s tehnologijom proširene stvarnosti (AR), te će naučiti razlikovati Virtualnu stvarnost-VR (Eng. Virtual Reality), Proširenu stvarnost-AR (Eng. Augmented Reality),Mješana stvarnost-MR (Eng. Mixed Reality) i Produžena Stvarnost-XR (Eng. Extended Reality). Nadalje, dobit će informacije o vezi između 3D modeliranja i aplikacija proširene stvarnosti. Upoznat će se i s procesom izrade i pohrane različitih 3D modela u oblaku, kao i o načinima smještanja 3d modeliranih objekata u svijet proširene stvarnosti. Sudionike ćemo upoznati s različitim programima koje mogu koristiti u svome radu (besplatnim i uz plaćanje), a vidjet će i kako će izgledati udžbenici i radne bilježnice budućnosti. Naučit će koji preduvjete je potrebno ispuniti kako bi u nastavi mogli koristiti AR (hardvere, softwere). Sudionici će biti upoznati s različitim programskim rješenjima vezano uz pametne telefone koje ćemo koristiti za pokretanje aplikacija proširene stvarnosti. Na različitim primjerima, sudionici će vidjeti gdje se danas sve koriste aplikacije za proširenu stvarnost. Upoznat ćemo ih s prednostima i nedostatcima današnjih programa za izradu aplikacija u proširenoj stvarnosti. Nakon toga, pomoću besplatne aplikacije Metaverse Studio, polaznici radionice će izrađivati personaliziranu interaktivnu aplikaciju-interaktivni kviz u proširenoj stvarnosti. Koristiti ćemo se različitim logičkim operatorima, a sudionici će naučiti i nešto o izradi programskih skripti. Na kraju radionice sudionici će naučiti kako svoju gotovu aplikaciju mogu objaviti na različitim web platformama, kako ju ugraditi u svoju web stranicu i slično. Organizatori radionice će smatrati radionicu uspješnom ako sudionici izrade personalizirani interaktivni kviz u proširenoj stvarnosti, te ako svoj uradak proslijede na različitim web mjestima: FB, Twitter, Instagram, etc…

Bosiljko Đerek Đerek
Osnovna škola Središće
Croatia

Bosiljko Đerek je učitelj savjetnik matematike i fizike. Rođen je 10.08.1976 u Zenici, a profesorom matematike i fizike postao je završivši Pedagoški fakultet u Mostaru. Uz uobičajene poslove svakog učitelja matematike, bavi se projektno orijentiranom nastavom. Sudjelovao je u nizu različitih međunarodnih projekata: InGenious, GoLab, NextLab, Arete, različiti eTwining i Erasmus+ projekti. Kao ambasador zajednice Scientix-a u RH, održao je niz predavanja i radionica na različitim državnim i međunarodnim skupovima. Cilj njegovog rada je predstaviti inovativne načine korištenja novih tehnologija u obrazovanju, kako započeti s projektno orijentiranom nastavom, odnosno kako kroz različite projekte osuvremeniti svoju nastavu. Smatra kako će budućnost obrazovanja biti vezana uz 5 kratica: 3D, AI, AR, VR i XR. Osnivač je i moderator nekoliko FB grupa, a posebno ističe FB grupu "Učitelji i projekti" koja ima oko 7000 članova. U slobodno vrijeme igra igru GO i svira gitaru.

Lidija Bešker
Osnovna škola Središće
Croatia

Lidija Bešker rođena je 29.11.1968. u Drnišu. Na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, u lipnju 1994., stječe zvanje profesor matematike. Od rujna 1994. do prosinca 1995. radi u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a od siječnju 1996. stalno je zaposlena u Osnovnoj školi Ljubljanica. Tu ostaje raditi do prosinca 2019. kada odlučuje nove profesionalne izazove potražiti u novootvorenoj Osnovnoj školi Središće. Lidija Bešker voli svoj posao u razredu i najsretnija je kada vidi kako se kod njezinih učenika razvija ljubav prema matematici, kada oni bez straha pristupaju rješavanju matematičkih problema bez obzira na njihove različite sposobnosti. Njezin dugogodišnji rad u pripremi učenika za matematička natjecanja rezultirao je plasmanom njezinih učenika na županijska i državna natjecanja na što je iznimno ponosna. Bavi se različitim projektima kojima je cilj popularizacija matematike.

Potrebno predznanje: nisu potrebna predznanja

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC