Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
82.0MB

Mobilni studio RTV Srce Zagorja

RTV Srce Zagorja je internetska školska radiotelevizija (http://rtvsz.epizy.com/?i=1) OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički koja već 5 godina svakodnevno od 0 do 24 sata emitira radijski program na serverima u Izraelu (http://srcezagorja.caster.fm/) i SAD-u (https://rsz3.radio12345.com/). Navedeno se može u svakom trenutku provjeriti aktivacijom naprijed priloženih poveznica. Televizijski program emitira se uživo, po potrebi, putem streaminga na istoimenom YouTube kanalu na kojem se nalazi i repozitorij videozapisa (https://www.youtube.com/channel/UCJbQB8z9b0nCeMzxTesuGgA). Zadnji streaming programa realiziran je ovaj tjedan u suradnji s CARNetom za potrebe edukacije ravnatelja, računovođa i tajnika osnovnih i srednjih škola o korištenju aplikacije SIGMA, a snimka se, kao i druge dosad proizvedene, objavljuje na školskom YouTube kanalu. Inovacija, posebno pripremljena za ovaj CUC, Mobilni studio školske internetske radiotelevizije, omogućuje produkciju i istovremeno emitiranje uživo školskog radijskog i televizijskog programa u realnom vremenu i s bilo kojeg mjesta s pouzdanom internetskom povezanošću. Primjerice, takvim korištenjem mobilnog studija RTV Srce Zagorja emitiran je dvodnevni program uživo sa „Znanstvenog piknika“ na lokaciji ispred dvorca u Gornjoj Stubici. U sklopu ovog interaktivnog izlaganja demonstrirat će se istovremeno stvaranje i emitiranje radijskog i televizijskog programa uživo (na zasebnim platformama) te će se zainteresirani sudionici direktno moći uključiti kao sugovornici izlagatelja (sudionici strukturiranog intervjua) u specijalnoj radijskoj i televizijskoj emisiji koja će se producirati u sklopu ovog interaktivnog izlaganja. Ostali sudionici interaktivnog izlaganja, te ostali sudionici konferencije, ali i ostali zainteresirani, koji će tada, u realnom vremenu, pratiti radijski i/ili televizijski program RTV Srce Zagorja putem svojih mobitela i drugih gadgeta, moći će i interaktivno sudjelovati u dvosmjernoj komunikaciji na platformi Cleanfeed. Radijske i televizijske snimke ove specijalne emisije bit će, kao i prije snimljene emisije, smještene u repozitoriju radijskih i televizijskih emisija RTV Srce Zagorja te tako dostupne i za naknadna preslušavanja i pregledavanja.

Zdenko Kobeščak
OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički
Croatia

Zdenko Kobeščak je ravnatelj OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, ravnatelj-mentor i certificirani master trainer British Council-a za stručno usavršavanje ravnatelja. Ima 30 godina iskustva rada u školi. Prioritet mu je promicanje kvalitete i uvjeta rada u sustavu školstva, osobito u ruralnim sredinama te kroz Smart Villages koncept želi unaprijediti uključenost, digitalnu pismenost i poduzetničke kompetencije svih dionika škole.

Dario Odobašić
OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički
Croatia

Dario Odobašić je po struci RTV tehničar-automatičar i grafički inžinjer koji već niz godina, pro bono, pomaže u nastanku i razvoju internetskog školskog radija. Projekt je, uz podršku CARNeta, počeo još 1997. (Radio 5+), a danas se realizira u školskoj internetskoj radioteleviziji (RTV Srce Zagorja) pri OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.

Potrebno predznanje: Poznavanje mogućnosti i spremnost korištenja vlastitih mobitela.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC