Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
22.3MB

Express yourself through Adobe Express

Uvodni dio radionice bit će teoretski s ciljem kratkog upoznavanja sudionika s Adobe Expressom kao web alatom koji u besplatnoj inačici nudi pregršt zanimljivih opcija za brzo i jednostavno dizajniranje grafika (kreiranje i uređivanje postera, brošura, infografika...), uređivanje slika i videozapisa, stvaranje web stranica, portfolija, animacija... Adobe Express uradci mogu se podijeliti i ugrađivati, a integrirani su u Google Classroom, MS Teams kao i u brojne druge alate (Wakelet, Canva, Book Creator i sl.). Podržan je na svim uređajima, a postoji i kao mobilna aplikacija. Budući da je danas tehnologija dostupna gotovo svim učenicima, edukatorima je omogućeno zadati ali i prilagoditi sadržaje učenicima različitih sposobnosti i potreba. Jednakost, uključenje, veći angažman, diferencijacija sadržaja, prilagodba različitim sposobnostima i potrebama učenika uz Adobe Express postaje kreativna zabava. Primjerima iz prakse sudionici će saznati kako se poslužiti Adobe Express alatima radi unapređenja nastave, većeg angažmana učenika u proces učenja potičući ih na dublje promišljanje i istraživanje sadržaja, a pri tome zadatke odraditi na jednostavan, brz, a opet kreativan i zabavan način. Tijekom praktičnog dijela radionice sudionici će otvoriti Adobe Express račun i uz vođenje isprobati neke mogućnosti alata poput kreiranja infografike, brošure, kolaža fotografija,plakata/postera, prezentacije, web stranice, videozapisa i glasovne animacije. Završni proizvodi radionice su infografika, animacija, web stranica i video zapis. Polaznici će međusobno evaluirati radove i pri tome uvidjeti prednosti suradnje na istom uratku koja je iznimno važna u procesu poučavanja, posebice kod integrirane nastave i projekata. Sudionici će imati mogućnost postavljati pitanja i zatražiti dodatna pojašnjenja. Na kraju radionice moći će preuzeti materijale s vodičima, predlošcima i primjerima za korištenje.

Lejla Skalnik
Osnovna škola braće Radića Pakrac
Croatia

: Lejla Skalnik je učiteljica engleskog jezika u OŠ braće Radića Pakrac. Zaljubljenik u primjenu IKT-a koje intenzivno uvodi u svoju nastavu. Učiteljica savjetnica, MIE Expert za 2022-2022, Adobe Creative Educator. Redovito se usavršava putem različitih tečajeva i webinara kao sudionik i kao predavač. Sudjeluje u mnoštvo različitih projekata, uključujući i Erasmus. Sudjelovala je kao predavač na CUC-u prethodnih godina.

Lidija Cvetko
Osnovna škola Alojzija Stepinca
Croatia

Lidija Cvetko je učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Alojzija Stepinca iz Zagreba.Ima 29 godina radnog iskustva u učionici. Učitelj mentor, MIE Trainer, MIE Expert i MIE Fellow za 2020/2021. 2021./2022., 2022./2023.,Wakelet, Book Creator i ClassDojo Ambassador, Nearpod i Pear Deck Certified Author, Level 1 i Level 2 Google Certified Author. Voditeljica aktivnosti eTwinning projekta Webučionica putem kojeg vodi i koordinira brojne webinare o digitalnim alatima. U posljednje četiri godine svakodnevnim webinarima i s nekoliko višednevnih edukacija (“Osnovni izazov”, “Ljetni izazov”, “Zimski izazov” i “Suradničko učenje”) educirano je oko 13.000 prosvjetnih djelatnika iz RH i regije. Nastavni proces, u učionici i online, a naročito za potrebe inkluzije učenika s teškoćama i inojezičara, obogaćuje raznim digitalnim alatima koji doprinose ostvarivanju ishoda nastavnih sadržaja, te komunikaciji s roditeljima. Redoviti polaznik domaćih i stranih usavršavanja.

Potrebno predznanje: uporaba računala (iskustvo u radu s računalom) organizacijske vještine suradničke vještine

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC