Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.3MB

Unos narudžbenica za udžbenike kroz CARNET Sigma sustav

Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove CARNET sigma centralizirani je, jedinstveni i standardizirani sustav za informatizaciju poslovanja i praćenja poslovnih procesa u školama. Sustav je besplatan i dostupan školama prema njihovim potrebama.

Tijekom planiranja i pripreme projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” osmišljen je niz aktivnosti čija će provedba omogućiti sveobuhvatan i cjelovit sustav primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavnim procesima radi podizanja digitalne zrelosti škola.

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, izrađen je modul Upravljanje udžbenicima s podmodulom Nabava udžbenika kako bi se ubrzao proces predavanja, provjere i odobrenja računa za udžbenike koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Unos računa za nabavu udžbenika započeo je pilot projektom 2021. godine u kojem je sudjelovalo 30 škola, a 2022. godine sudjelovale su ukupno 143 osnovne škole. Proces unosa narudžbenica prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja iskazao se korakom ka digitalizaciji poslovnih procesa te je u idućoj školskoj godini plan uključiti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj u sustav.

Kroz interaktivno izlaganje praktično će biti prikazan proces unosa narudžbenice za nabavu udžbenika za osnovne škole kroz sustav CARNET Sigma u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U uvodnom dijelu, bit ćete upoznati sa sustavom CARNET Sigma i načinom prijave u sustav, dotaknut ćemo se što su sve preduvjeti za korištenje sustava, a zatim ćemo proći unos jedne narudžbenice. Nakon odrađenog praktičnog dijela, podijelit ćemo s vama dosadašnja iskustva i pitanja, ali i informirati vas o planiranim webinarima te okvirnim terminima održavanja.

Na kraju izlaganja sudionici će biti u mogućnosti postavljati pitanja.

Karla Lojen
Hrvatska akademska i istraživačka mreža
Croatia

Karla Lojen zaposlena je u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET u službi "Centri potpore". Posjeduje višegodišnje iskustvo rada s korisnicima u sustavu obrazovanja. Sudjeluje u aktivnostima vezanima uz drugu fazu programa e-Škole. Posjeduje radno iskustvo kao podrška korisnicima na projektu, u obliku podrške obrazovnom sustavu, ali i kao terenska podrška.

Mirjana Miknić
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Croatia

Mirjana Miknić diplomirala je na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 2003. do 2013. godine radi na radnom mjestu učitelja Geografije u više osnovnih škola u Zagrebu i okolici. Tijekom cijele profesionalne karijere kontinuirano sudjeluje u stručnim usavršavanjima, a kao mentor učenicima sudjeluje i na natjecanjima.

Od 2013. godine radi u Službi za razvoj kurikula i udžbenike Ministarstva znanosti i obrazovanja na poslovima vezanima uz provođenje zakona i drugih propisa iz područja udžbeničke djelatnosti, kao što su odobravanje udžbenika te provođenje i praćenje financiranja nabave udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola. U procesu nabave udžbenika za učenike osnovnih škola sudjeluje od 2019. godine, a u samom procesu unosa narudžbenica za udžbenike kroz CARNET Sigma sustav od 2022. godine.

Potrebno predznanje: Nisu potrebna predznanja

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC