Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
25.0MB

Drama u Escape Room-u

OŠ Eugena Kumičića iz Slatine sudjelovala je kao projektni partner u Erasmus+ KA2 projektu Generative Application to Manage Education (G.A.M.E.) kojem je glavni cilj bio implementacija igre u nastavi kako bi se ona na najbolji mogući način približila učenicima. A kako učenicima učiniti nastavu zanimljivijom nego igrom. Na ovom interaktivnom izlaganju polaznici će imati priliku vidjeti kako je izgledao Escape Room pod nazivom Hokus Pokus everybody Focus koji je nastao kao jedna od aktivnosti u Erasmus projektu G.A.M.E. Escape je dizajniran za učenike na mobilnosti u OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Učenici su imali priliku rješavati razne probleme iz područja matematike, kemije i fizike i to na engleskom jeziku. No, nisu samo problemi bili dominantni u ovoj igri, kako bi Escape bio što uzbudljiviji njime je dominirala drama ili teatar. Proučavajaći nove metode u radu s učenicima uočili smo kako je dramatizacija u STEM predmetima itekako bitna, a samim time uključujemo i umjetnost te STEM doista postaje STEAM. Hokus Pokus everybody Focus izazvao je val oduševljenja među učenicima, ali i njihovim učiteljima iz partnerskih zemalja. Gluma, scenarij, scenografija, napetost, sat koji otkucava, zaključana glavna junakinja i još mnogo uzbudljivih detalja izvukli su iz učenika znanja za koja nisu ni bili svjesni da ih imaju. Omogućimo li učenicima uživljavanje u ulogu, postanu li i oni sam dio jednog nazovimo ga filmskog spektakla potaknut ćemo ih da s potpunom pažnjom i istinskom željom pristupe rješavanju problema i to ne iz svima dragih predmeta, ali matematika, kemija i fizika doista mogu pružiti nezaboravan provod. Polaznici će moći vidjeti etape Escape Room-a, dio zadataka i problema, način njegovog nastajanja te digitalne alate kojima smo se služili kako bi materijali izgledali profesionalno.

Sanela Jukić
OŠ Eugena Kumičića
Croatia

Sanela Jukić diplomirala je 2005. g. na nastavničkom smjeru PMF-a u Zagrebu na Matematičkom odjelu. Od 2004. g bez prekida radi u osnovnoj školi, te je izabrana u zvanje učitelja mentora. Od početka projekta e-škole,tj. od pilot faze u OŠ Eugena Kumičića obnaša dužnost školskog koordinatora. Tri godine za redom nagrađena je od strane MZO-a kao najbolji odgojno obrazovni djelatnik, a posljednje 3 godine voditelj je i županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Virovitičko-podravske županije. Autor je niza digitalnih udžbenika za osnovne i srednje škole, udžbenika i radnih bilježnica za darovite učenike osnovne škole te autor aktivnosti međupredmetnih tema u sklopu projekta e-škole.

Rajka Avirović Gaća
OŠ Eugena Kumičića, Slatina
Croatia

Rajka Avirović Gaća rođena je 7.svibnja 1972.g. Diplomirala je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer nutricionizam i stekla naziv dipl.ing.prehrambene tehnologije te je na Pedagoškom fakultetu u Osijeku položila pedagoško-psihološku naobrazbu. Zaposlena je u osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini kao nastavnica kemije i prirode i u Pučkom otvorenom učilištu Slatina u obrazovanju odraslih. Ima 23 godine staža, promovirana je u zvanje učitelj mentor. U matičnoj školi voditeljica je međunarodnog GLOBE programa te školske zadruge sekcije Školski eko vrt. Sudjelovala je na brojnim mobilnostima u sklopu Erasmus+ projekata. Do sad je 2 puta nagrađena kao najbolji odgojno-obrazovni djelatnik od strane MZO-a.

Potrebno predznanje: Osnovna razina razumijevanja engleskog jezika.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC