Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
60.6MB

TVZ Mc2: učenje kroz natjecanje, suradnju i stvarno iskustvo

Natjecanje TVZ Mc2 održava se na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu svake godine od 2013. i omogućuje studentima TVZ-a dobivanje novih znanja i istraživanje recentnih praksi iz područja razvoja web, mobilnih i IoT rješenja kroz neformalne oblike učenja. Razvijajući rješenja za natjecanje i sudjelovanjem u nizu edukacija (radionica, predavanja) studenti stječu iskustvo u realizaciji projekta od ideje do cjelovitog proizvoda te prezentacije pred poslodavcima, kao i poticaj i potporu da vlastitu inovativnu ideju pretvore u gotov proizvod. Također se povezuju s potencijalnim poslodavcima, značajnim tvrtkama iz relevantnih područja struke, koje su aktivno uključene u edukaciju i natjecanje. Za BoF je planirano predstaviti pristup učenju kroz projekt TVZ Mc2 i pokazati dosadašnje rezultate sa studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Specifičnost projekta je što se odvija u visokoškolskom okruženju, s visokomotiviranim sudionicima iz relativno usko definirane tehničke struke (studenti informatike i računarstva usmjereni na dizajn i razvoj digitalnih aplikacija). Cilj je potaknuti diskusiju među sudionicima o eventualnim njihovim dosadašnjim sličnim iskustvima i mogućnostima kako bi se ovakav tip projekta mogao preslikati u okruženje srednjih škola. Kroz dijeljenje iskustva želimo ustvrditi koje su sve moguće koristi za učenike, postoje li prednosti ili prepreke s obzirom na uzrast učenika, tip i usmjerenje škole te motivirati sudionike da razmisle o mogućem pokretanju sličnih projekata. Plan provođenja BoF-a je imati kraći prezentacijski dio na početku, nakon čega bi razmjenjivali iskustva i ideje kroz vođenu diskusiju sa sudionicima. Voditeljice: Mia Čarapina i Vesna Uglješić. Obje su nastavnice na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu s dugogodišnjim iskustvom rada sa studentima, kao i višegodišnje suvoditeljice projekta TVZ Mc2. Također, kroz DigEdu projekte surađuju i mentoriraju studente u oblikovanju i razvoju edukativnih digitalnih aplikacija.

Vesna Uglješić
Tehničko veleučilište u Zagrebu
Croatia

Vesna Uglješić rođena je 1981. godine u Zagrebu. Završila je Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine, i stekla titulu diplomirane dizajnerice. 2009. godine upisala je poslijediplomski doktorski studij grafičkog inženjerstva i oblikovanja grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. zaposlena je na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu kao asistentica, 2016. godine izabrana je u nastavno zvanje predavača, a 2022. u nastavno zvanje višeg predavača. Na matičnoj ustanovi izvodi nastavu na kolegijima Grafički dizajn, Dizajn vizualnih komunikacija, Dizajn proizvoda, Dizajn digitalnih proizvoda, Projektiranje i prototipiranje digitalnih proizvoda, Računalna tipografija dodiplomskog studija informatike, smjer informatičkog dizajna te na kolegiju Dizajn digitalnih medija na specijalističkom diplomskom stručnom studiju informatike. Primarni interesi rada i obrazovanja su joj dizajn vizualnih komunikacija te dizajn proizvoda. Objavljuje znanstvene i stručne radove, recenzirane nastavne materijale te izrađuje prijedloge novih kurikuluma za kolegije stručnog i specijalističkog studija. Aktivno sudjeluje u znanstvenim, stručnim i umjetničkim projektima. Suvoditeljica i voditeljica je projekata TVZ Mc2 od 2018. godine do danas. Sudjelovala više puta u Erasmus+ programu. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva. Realizirala je niz samostalnih dizajnerskih projekata.

Mia Čarapina
Tehničko veleučilište u Zagrebu
Croatia

Mia Čarapina diplomirala je 2009. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Sveučilištu u Zagrebu te se iste godine zapošljava na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu kao vanjski suradnik. 2019. godine izabrana je u nastavno zvanje i radno mjesto višeg predavača iz područja tehničkih znanosti i polja računarstvo. Na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu sudjeluje u izvođenju nastave kolegija iz područja svladavanja osnovnih programskih koncepata, razvoja mobilnih aplikacija i projektnog razvoja programske. Od 2018. do 2019. radi kao vanjski suradnik na Veleučilištu Velika gorica. Sudjelovala u preko deset Erasmus STA i STT razmjena. 2011. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu s fokusom na razvoj adaptivnih sustava za mobilno i suradničko učenje u razrednoj nastavi. Godine 2017. upisuje doktorski studij Grafičkog inženjerstva i oblikovanja grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s fokusom na razvoj i primjenu programske podrške na mobilnim uređajima za rano osnovnoškolsko obrazovanje.

Potrebno predznanje: Nije potrebno predznanje za sudjelovanje na BoF-u.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC