Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »

e-Upisi: brže, bolje, jednostavnije

Projekt e-Upisi: informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove donio je brojne benefite za građane Republike Hrvatska te je olakšao, pojednostavio i unaprijedio procese upisa u odgojne i obrazovne ustanove, a obuhvatio je cijelu vertikalu obrazovnog sustava.

Najvažniji dio projekta je razvoj cjelovitog programskog rješenja u sklopu kojeg su razvijeni podsustavi za prijavu i upise u ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, za prijavu i upise u osnovne škole, za prijavu i upise u srednje škole, za prijavu u učeničke domove, Izvještajni sustav i korisnički portal, nacionalni informacijski sustav obrazovanja odraslih, središnji registar državne mature te integracija sa prijavama na visoka učilišta.

Na izlaganju će se sudionici pobliže upoznati sa funkcionalnostima razvijenih modula te planovima za budući razvoj i nadogradnje istih.

Tihomir Markulin
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET

Tihomir Markulin diplomirao je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje 2016. godine stječe titulu magistra inženjera građevinarstva.

S radom u CARNET-u započinje 2009. godine kao agent na CARNET-ovom Helpdesku. Od 2012. do 2019. godine radi na poziciji voditelja HD-CN tima na CARNET-ovom Helpdesku. Nakon toga prelazi na poziciju voditelja Službe za korisnike gdje je zadužen za organizaciju pružanja podrške korisnicima, brigu o ljudskim resursima, komunikaciju s nadležnim službama i partnerima, vođenje tri različita tima na Helpdesku te vođenje Službe za ustanove članice kao i mentoriranje i rad s voditeljima timova.

Tijekom cijele profesionalne karijere kontinuirano se školuje te radi na CARNET-ovim ključnim projektima, među kojima se posebno ističe najvažniji projekt u području obrazovanja – „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“, u sklopu kojega je zadužen i za vođenje tima od 8 regionalno distribuiranih stručnjaka koji školama na terenu pružaju tehničku podršku za sve uređaje i usluge koje su isporučene školama u okviru programa e-Škole.

Voditelj je brojnih projekata poput projekta digitalnog potpisivanja dokumenata, implementacije SuiteCRM-a u CARNET-ov Odjel za podršku korisnicima te njegovog održavanja i nadogradnje, kao i projekta implementacije i razvoja MDM sustava.

U srpnju 2021. godine imenovan je pomoćnikom ravnatelja za podršku korisnicima.

Karla Lojen
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET

Karla Lojen zaposlena je u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET u službi "Centri potpore". Posjeduje višegodišnje iskustvo rada s korisnicima u sustavu obrazovanja. Sudjeluje u aktivnostima vezanima uz drugu fazu programa e-Škole. Posjeduje radno iskustvo kao podrška korisnicima na projektu, u obliku podrške obrazovnom sustavu, ali i kao terenska podrška.

Matea Malčić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET

Matea Malčić zaposlena je u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET u službi Centri potpore u Odjelu podrške korisnicima. Završila je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu te je po zanimanju nastavnica matematike. Radila je kao nastavnica matematike u osnovnoj školi, a trenutno sudjeluje u aktivnostima vezanima uz projekt e-Upisi, na razvoju informacijskog sustava za analitike učenja i rudarenje obrazovnih podataka te na implementaciji informacijskog sustava jezera podataka i analitičkih alata za potrebe analiza podataka u obrazovnom sustavu u RH.

Ivan Marčinko
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET

Ivan Marčinko zaposlen je u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET u službi centara potpore u Odjelu podrške korisnicima. Završio je Veleučilište Velika Gorica, stručni diplomski studij Informacijski sustavi, na kojem je stekao stručni naziv magistra inženjera informacijskih tehnologija. Karijeru u CARNET-u je započeo na CARNET-ovom Helpdesku za pružanje korisničke podrške za CARNET-ove usluge, nakon čega je radio kao suradnik u odjelu Registra .hr domena. Od 2019. godine je dio službe Centara potpora u CARNET-u gdje je radio na provođenju brojnih aktivnosti u sklopu projekta e-škole kao što su razvoj sustava Mobile device managementa u ulozi product ownera, na uspostavi regionalnih obrazovnih centara, na razvoju aplikacije za evidenciju opreme, na razvoju informacijskog sustava za analitike učenja i rudarenje obrazovnih podataka - CARNET data, te mnogim drugim aktivnostima u sklopu navedenog projekta. Uz projekt e-škole, radio je na raznim aktivnostima u sklopu projekta e-upisi, te na aktivnostima vezanim uz projekt e-Sveučilišta. Trenutno radi na pripremi projekta Cjelovita informatizacija sustava odgoja i obrazovanja u ulozi voditelja projekta.

Petra Pražić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET

Petra Pražić zaposlena je u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži - CARNET u službi "Centri potpore". Ima iskustva u radu s korisnicima u sustavu obrazovanja, specifično rad s korisnicima vezano uz e-Škole projekt.

Tomislav Rožić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET

Tomislav Rožić zaposlen je u Centrima potpore pri CARNET-u. Bavi se poslovima vezanim uz razvoj i održavanje različitih nacionalnih servisa u obrazovanju. Bavi se i organizacijom podrške i brine o kvaliteti tih usluga. Posljednjih četiri godina radio je na projektu e-Upisi pri razvoju i implementaciji tehničkog rješenja za upis u srednje škole i učeničke domove. Posljednjih tri godine vodi upise u srednju školu u Hrvatskoj.

Potrebno predznanje: Nisu potrebna predznanja.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC