Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
186KB

Uključivost uz Slido

Slido je vodeća platforma za interakciju s publikom te je rješenje za uživo ili online timsku interakciju i produktivnost. Pomaže korisnicima da izvuku maksimum iz sastanaka i događaja postavljanjem pitanja i angažiranjem sudionika u anketama i kvizovima u stvarnom vremenu. Moguće je postavljati različite vrste pitanja – višestruki izbor, rangiranje, otvoreni tekst, oblak riječi, kviz s pločom s najboljim rezultatima. Slido omogućuje i fleksibilnost dodavanja pitanja uživo tijekom sastanaka, događaja ili predavanja te nije nužno potrebno unaprijed pripremiti cijelu interakciju. Stvoreni uradak – događaj je moguće integrirati u PowerPoint, Teams, Google Slides, Live videos i Webex, ali i koristiti zasebno. Tijekom radionice polaznici će se upoznati s korištenjem Slido platforme iz dvije perspektive: kao sudionik u publici i kao predavač tj. osoba koja vodi interakciju. Radionica započinje uvodnim predavanjem o platformi Slido. Za to će biti korištena prezentacija u PowerPointu u koju će biti ugrađen Slido. Nakon uputa o pristupanju u kao sudionik polaznici će odgovarati na par osnovnih pitanja te na taj način uvidjeti način i prednosti korištenja platforme. Glavni dio radionice namijenjen je korištenju platforme kao predavač. Polaznici će se najprije registrirati nakon čega će se upoznati s osnovnim postavkama. Polaznici će stvoriti svoj Slido događaj kojeg će ugraditi u prezentaciju programa PowerPoint i u Google Slides. Podijeliti će događaje s drugim polaznicima i testirati po grupama svoja rješenja. Provesti će se kratka analiza i rasprava o uradcima polaznika. Predani radovi dati će uvid u postignutost planiranih ciljeva radionice. Znanja stečena na radionici pridonose pružanju podrške svim sudionicima bilo u perspektivi predavača poput učitelja ili sudionika poput učenika u boljoj, lakšoj i pravovremenoj interakciji obzirom kako platforma Slido nije samo softver za timske sastanke ili interaktivnu nastavu već je cijelo timsko rješenje koje pojednostavljuje i olakšava suradnju i produktivnost.

Jasminka Belščak, mag. inf.
Osnovna škola Petrijanec
Croatia

Jasminka Belščak, mag.inf. rođena je 16.6.1973. Živi u Petrijancu. Zaposlena je u OŠ Petrijanec, učitelj informatike, 23 godine radnog staža. Redovito se usavršava, predavač je u ETSN-ETC-CII Varaždinske županije od 2008.g., ŽSV, seminarima i savjetovanjima državne i međunarodne razine. ECDL predavač i ispitivač za osnovni i napredni tečaj je od 2006.g., voditelj Škole informatike za mještane Općine Petrijanec od 2008. godine. Sudjeluje na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz informatike, član je Županijskog povjerenstva informatičkog natjecanja, održava školski web, administrator je resursa i e-Dnevnika. Školovala se u sljedećim institucijama: OŠ Sračinec 1980.-1988.; SŠ „XXXII divizija“ Varaždin, smjer trgovački, IV stupanj, 1988.-1992.; Fakultet organizacije i informatike Varaždin, smjer obrada podataka, zvanje Informatičar, VI stupanj, 1992.-18.rujna 1995.; Fakultet organizacije i informatike Varaždin, smjer informacijski sustavi, zvanje diplomirani informatičar, VII/1 stupanj, 1995.-15.listopada 1998.(7.5.2009. potvrda o stečenom akademskom nazivu: magistra informatike); dopunska pedagoško-psihološka naobrazba, Visoka učiteljska škola u Čakovcu, 21.lipnja 2001.; stručni ispit 4.lipnja 2003. Služi se engleskim i njemačkim jezikom. Aktivno koristi sve alate iz MS Office/Windows, sve računalne aplikacija u školi te opensource i WEB alate. Pokretač je i koordinator nekoliko Erasmus projekata te svjetskog PBL projekta „My magical dust“. Udana je i majka je dvoje djece. 7.12.2012. napredovala je u zvanje mentora, 8.12.2017. u zvanje savjetnika. 16.4.2021. Završila je poslijediplomski znanstveni program iz područja edukacije darovitih RITHA (Radboud International Training on High Ability) Practitioner na Centru za društvene znanosti Sveučilišta Radboud, Nijmegen, Nizozemska te je nastavila studij za stjecanje kompetencija RITHA Specialist. Krajem 2022. je napredovala u zvanje izvrsnog savjetnika.

Renata Papec
Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec
Croatia

Renata Papec, dipl. inf., učiteljica savjetnica. Radi u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog kao učitelj informatike od 5. do 8. razreda. Administrator je resursa, imenika, e- dnevnika škole, uređuje mrežnu stranicu škole te časopis STEM. Već jedanaest godina predaje na Centru izvrsnosti Varaždinske županije kao voditeljica radionica QBasic, Web 2.0 alati, C++ te Python. Radila je kao edukatorica na ICT Edu projektu, modul 1. Završila je Expertni ECDL za predavača i radila kao predavač i ispitivač istog. Sa svojim učenicima redovito sudjeluje na svim nivoima natjecanja Infokup-a na kojima učenici redovito postižu zapažene rezultate. Redovito surađuje sa ostalim učiteljima u školi na provođenju projekata. Redovito održava predavanja i radionice primjene IKT-a u procesu učenja i poučavanja na stručnim skupovima od županijske do državne razine. Sudjeluje u organizaciji i provedbi Festivala informatike Varaždinske županije.

Potrebno predznanje: Potrebno je osnovno poznavanje rada na računalu. Radionica će biti interaktivna, predavačice će tijekom cijele radionice komunicirati s polaznicima i odgovarati na sva pitanja. Na taj način će razrješavati sve njihove nedoumice i upotpuniti znanje koje možda nemaju, a koje im je potrebno za kvalitetno korištenje platforme Slido i stvaranje interaktivnih događaja.

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC