Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »

CARNET Helpdesk - Kako možemo pomoći?

Naziv BoF-a „CARNET Helpdesk, kako vam možemo pomoći?“ otvara prostor za dijalog i diskusiju CARNET-ovih korisnika iz škola i voditelja timova CARNET-ovog helpdeska. CARNET-ov Helpdesk pruža korisničku podršku svim školama Hrvatskoj od 2006. godine te prati razvoj škola u primjeni informacijsko-komunikacijskih tehnologija od početaka. Gotovo nema zaposlenika škole koji nije u nekom trenutku trebao pomoć CARNET-ovog Helpdeska, dok je CARNET kroz godine pratio povratne informacije korisnika škola i nastojao ih implementirati u razvoj usluga koji nudi školama te unaprijediti procese kroz aplikacije u sustavu obrazovanja za koje pruža podršku. Voditeljice BoF-a su Barbara Pinculić i Tina Marković. Barbara 20 godina radi u korisničkoj podršci CARNET-a na voditeljskim pozicijama te je vodila i bila uključena u niz CARNET-ovih projekata implementacije IKT usluga za škole. Tina posljednjih 17 godina radi na poslovima korisničke podrške i vođenju projekata popularizacije IKT-a u obrazovanju te integraciju inovativnih metoda u učenju i poučavanju, popularizaciji znanosti i stvaranju zajednica praktičara. Nizom pitanja o korisničkom iskustvu i specifičnom korisničkom putovanju koje imaju zaposlenici škola u procesu korištenja CARNET-ovih usluga i sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja bit će potaknuta diskusija koja će svim uključenim sudionicima pomoći u izražavanju svojih potreba i osvještavanju svoje uloge sukreatora u razvoju CARNET-ovih usluga za škole. U kakvoj i kolikoj mjeri helpdesk zadovoljava i podržava svoje korisnike u školi, što se može promijeniti, što se može unaprijediti? Sudionici će dobiti priliku uvida s druge strane podrške koja se pruža njima i njihovim školama te razmisliti o opcijama zajedničke suradnje na izgradnji boljeg korisničkog iskustva u budućnosti.

Barbara Pinculić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Barbara Pinculić voditeljica je korisničke podrške u CARNET-u. U posljednjih 20 godina bavi se vođenjem i organizacijom rada timova te podrškom školama pri uvođenju IKT usluga. Sudjelovala je u nizu CARNET-ovih projekata za škole, vodila je projekt e-Dnevnik, organizirala korisničku podršku u projektu Online upisi u srednje škole, a u projektu e-Škole posvećena je podršci školama i izgradnji zajednice praktičara. U okviru Službe za korisnike u posebnom joj je fokusu program edukacije suradnika na CARNET-ovom Heldesku te praćenje njihovog razvoja.

Tina Marković
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Tina Marković voditeljica je CARNET-ovoh Helpdeska. Posjeduje višegodišnje iskustvo u vođenju europskih projekata te u provođenju projektnih aktivnosti koje imaju za cilj popularizirati primjenu informacijsko komunikacijske tehnologije u obrazovanju te integraciju inovativnih metoda u učenju i poučavanju. Zadnjih pet godina vodi projekte Scientix i DOTS(Development of transversal skill in STEM) čiji je cilj popularizacija prirodoslovnih predmeta kod nastavnika osnovnih i srednjih škola te stvaranje zajednice praktičara svih STEM nastavnika u zemljama članicama EU. Članica je i programskog odbora Znanstvenog piknika u kojem CARNET sudjeluje od 2015. godine kao jedan od organizatora. U projektu e-Škole sudjeluje u dijelu koji se bavi uređenjem i opremanjem Regionalnih obrazovnih centara (ROC) u 15 škola odabranih putem javng poziva. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Poslovna informatika. Završila je CARNET-ovu E-learning akademiju i stekla licencu projektnog menadžera.

Potrebno predznanje: potrebno je bilo kakvo iskustvo u korištenju CARNET-ovih usluga ili CARNET-ovog helpdeska

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC