Skip to main content
CUC 2023: Era digitalne zrelosti

Cijeli program »

CARNET-ova početnica

Na interaktivnom predavanju će Mobilni timovi, koji pružaju terensku podršku školama, predstaviti „CARNET-ovu početnicu“, posebne upute koje su izradili za pojedine skupine korisnika, namijenjene prvenstveno novim korisnicima koji ulaze u sustav odgoja i obrazovanja kao učenici i njihovi roditelji, novozaposleni učitelji i nastavnici, novoimenovani administratori imenika, resursa ili e-Dnevnika te ravnatelji škola koji se po prvi puta nalaze u ovoj ulozi te su im potrebne sve informacije vezane uz CARNET-ove usluge za škole, kao i sustave Ministarstva znanosti i obrazovanja za koje CARNET-ov Helpdesk pruža podršku, poput e-Matice te online upisa u osnovne i srednje škole. Upute će početkom travnja 2023. biti objavljene na CARNET-ovom javnom webu te će se redovito ažurirati, a plan je poslati ih svakom novom korisniku kojem se po prvi puta otvara korisnički račun u okviru skole.hr sustava. Mobilni timovi su tijekom projekta e-Škole više puta obišli svaku školu u Hrvatskoj sa ciljem pružanja podrške, informacija o projektnim aktivnostima te prikupljanja informacija o stanju provedbe projekta na svakoj lokaciji. U svom radu stekli su bogato iskustvo te prikupili vrijedne povratne informacije sa škola o projektu e-Škole, ali i o korištenju CARNET-ovih usluga te sa svim poteškoćama i nejasnoćama na koje nailaze zaposlenici škola u svom svakodnevnom radu. Iz ove suradnje rodila se ideja o izradi CARNET-ove početnice koja će pomoći novim, ali i postojećim korisnicima CARNET-a da se lakše snađu u CARNET-ovom poprilično velikom portfoliju usluga. U odnosu na postojeće korisničke upute, ove se upute razlikuju po pristupu koji posebnu pažnju pridaje korisničkom putovanju i korisničkom iskustvu prilagođenom posebnim skupinama korisnika.

Marija Vlasteličić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Marija Vlasteličić završila je diplomski studij pomorskog menadžmenta na Pomorskom fakultetu u Splitu. Posjeduje višegodišnje iskustvo u pružanju tehničke podrške u privatnom sektoru. Od prošle godine članica je CARNET mobilnog tima u Splitu kao podrška za južnu regiju te intenzivno radi na aktivnostima vezanim uz provedbu II. faze programa e-Škole.

Matea Turčić
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Matea Turčić završila je preddiplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike. Zaposlena je kao članica zagrebačkog mobilnog tima u CARNET-u, a dio je tima od početka osnivanja istog. Posjeduje iskustvo u podršci obrazovnom sustavu, podršci korisnicima na projektu te terenskoj podršci, a osim toga sudjelovala je u nizu aktivnosti koje provode mobilni timovi, poput kreiranja weba za stručnjake za tehničku podršku, održavanju predavanja za djelatnike škola itd.

Dominik Bilušković
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET
Croatia

Dominik Bilušković završio je diplomski studij Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zaposlenik je CARNET-ovih Mobilnih timova 3 godine te je zadužen za regiju istok. Posjeduje višegodišnju iskustvo na poslovima pružanja podrške i terenske tehničke podrške školama i odgojno-obrazovnim djelatnicima. U sklopu projekta e-Škole intenzivno radi na aktivnostima vezanim uz opremu u školama, digitalni potpis i edukacije.

Potrebno predznanje: Nije potrebno predznanje

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2022 Zakon Group LLC